toklin

Fin kväll

Publicerad 2010-06-28 22:25:46 i Allmänt

Det bidde ingen glass, vi tåg båten ut istället. Det var hur fint som helst, jättemysigt! Vattnet var lugnt och solen var på väg ner, sitta och mysa med sin älskling, livet kan ju nästan inte bli bättre^^

Måndag

Publicerad 2010-06-28 20:03:28 i Allmänt

Idag har jag inte orkat gjort så mycket, känner mig lite halvt hängig, ont i halsen. Jag har i alla fall gjort en god gärning idag, handlat åt catarina^^ Så himla snäll är jag, fniss!

Hjälpte mamma att tvätta eller ja, jag stod bredvid och pratade. Så jag har tagit upp ännu en kartong ur förrådet som jag har kollat igenom. Det var en hel del saker som jag kunde kasta men också mycket roligt, lite gamla kort.

Nu ska jag snart bli hämtat av Emil så ska vi åka ut i skärgår´n för att köpa en varsin glass på Café pärlan.

Midsommar

Publicerad 2010-06-27 22:23:29 i Allmänt

Så var denna helgen slut. Jag har haft det superskoj! Blev en lång biltur men helt värt det. Jag får sätta mig ner imorgon och lägga upp lite bilder och berätta om den härliga helgen. För nu ska jag sova och ta igen alla sov timmar jag missat, hihi!

Första dagen med båten

Publicerad 2010-06-24 09:53:25 i Allmänt

Nu ska jag åka och handla lite matsäck som Emil och jag kan ha med när vi ska åka ut med båten om en liten stund^^Han ska bara fiska färdigt med frugan först, HI hi! Undrar vad jag ska köpa för gott?? Jordgubbar i alla fall, om dom svenska kostar mer än 50kr så tänker jag nog köpa tyska eller vart dom nu kommer ifrån.

Hoppas alla får en superfin dag!!

Födelsedag

Publicerad 2010-06-23 22:37:26 i Allmänt

Idag var det flera personer som firade lite födelsedag, min kära pappa och Emil och jag^^6½ år HMMMMM!
Hemma hos pappa fick vi lax och hemmagjord potatissallad och maräng, grädd- och jordgubbstårta, smaskens!
Det var jag, Emil, farmor, rickard, pappa och susan. Jättetrevligt var det! Tyvärr så vann inte pappa på trisslotten som jag hade köpt...Men hoppas att boken och vinnet är bra!!
Imorgon hoppas vi på solsken för jag och Emil vill åka ut med båten!
Idag har jag ätit lunch/middag med Ann-Louise. Tack för att du hjälpte mig med pappas paket, han tyckte det var jättefint!!!
Ja...natti...snart!

Brandövning

Publicerad 2010-06-22 10:59:31 i Allmänt

Igår lånade jag mammas bil och körde till Örebro, jag skulle till joobbet. Vi skulle ha ett informations möte och ha brandövning^^. Det var mycket saker man ska tänka på om det verkligen brinner på riktigt...Rädda sig själv i första hand kan bli jobbigt om det är någon man måste lämna kvar. Så fick vi prova hur vi skulle göra om larmet går. När det var min tur slog pulsen tre gånger så snabbt, jag ville inte göra fel. Det gick bra tror jag, jag hittade vart det "brann". Sen tog jag bilen tillbaka hem till kristinehamn. Träffade mamma en stund, åt jordgubbar. Sen kom Emil till mig, det var dagen det.

Vaxa båt

Publicerad 2010-06-20 23:11:00 i Allmänt

Hela eftermiddagen idag har jag och Emil tvättat och vaxat deras båt, det var jobbigt men fin, har lite kvar men det får vi fixa en annan dag. Imorgon ska jag åka till Örebro 07.15 för att åka till jobbet för att få lite information och ha brandövning. Så nu ska jag gå och lägga mig, natti natti från mig och Emil!!

sova

Publicerad 2010-06-20 14:06:33 i Allmänt

Igår var det kungligt bröllop, Victoria och Daniel. Det var jättefint i kyrkan, jag kollade på tv från 14.30 - 23.00 lite skönt att det är färdigt nu, blev lite smått tjatigt i slutet. Så på kvällen igår åkte jag till Ann-Louise och träffade karin och sandra, alltid kul, blir alldeles för sällan. Måste höra av mig lite oftare. Vi grillade och hade det mysigt. Vi år maräng swiss mmm!
Emil sitter och spelar på pianot, så himla vackert! Jag bara njuter.
Vi ska nog tvätta av deras båt så att vi kan få i den i sjön, längtar till en solig dag som vi han åka ut till någon ö och sola och bada och ha pickninck^^

Skoj

Publicerad 2010-06-19 11:40:24 i Allmänt

Igår var jag på stan, hittade lite kläder på rea som jag köpte^^Alltid kul att köpa nya kläder, fast plånboken blir lite ledsen...

Så åkte jag hem till Clara för att äta god mat och spela disney tp med clara och Stina. Clara hade köpt spelet på ullared och honköpte med ett till mig också^^ Jag och stina kom på delad förta plats men Stina vann först! Vikigt!

Efter några glas cyklade vi hem till Stina för några glas till sen vidare till frimis. Det var inte så mycket folk men jag hade superskoj!! Blev många roliga bilder med kameran. Hi Hi!

Hoppas ni två får en härlig sommar så se vi snart igen!

Fredag

Publicerad 2010-06-18 13:00:08 i Allmänt

Sov ganska länge idag, skönt. Gjorde en god frukost med massa olika saker^^
När jag vaknade var det ganska soligt med lite moln men 10 min senare var hela himlen grå och det ösregnade och haglade, tror till och med att det mullrade lite men nu är det sol igen, konstigt väder...

Ska försöka göra något, kan inte sitta i morgonrock hela dagen, träna eller åka till stan?!

Köttbulle

Publicerad 2010-06-17 22:23:23 i Allmänt

Det blev ingen träning idag, råkade somna framför tv´n...Upps! Ja ja, det finns fler dagar att träna på.
Istället gjorde jag hemmagjorda köttbullar, rullade nästan 30 fin fina köttbullar. Goda blev dom också med potatis och egengjors sås. Nam nam!

Åka till Emil stanna örebro Åka till Emil stanna Örebro Åka till Emil Stanna Örebro?? Det är frågan.

I tre dagar har jag tänkt att byta från kontantkort till abonnemang på mobilen men jag är så korkad och vet inte hur man gör så jag skulle ha fått hjälp av Emil men det är alltid nått som kommer i mellan. Men nu kanske vi ska fixa.

work

Publicerad 2010-06-17 17:19:34 i Allmänt

Så ringde klockan igen 06.00...Bara att cykla iväg till jobbet. Hände en hel del saker idag. Var tvungen att vara helt själp på boendet en liten stund men det var inte så farligt. Klarade till och med att göra lite saker på egen hand^^ Nu är jag hemma och tvättar lite, ska kanske ut och springa sen...Om jag orkar.


Nu är det inte långt kvaar fören det är premiär HIIH! Ska bli spänande men jag måste hinna läsa ut boken först, jag har hmmm 527 sidor att läsa på 13 dagar...Om jag inte jobbar så hinner jag kanske, fast tror inte det. Men på bio ska jag i alla fall.

Jobb och sol

Publicerad 2010-06-16 18:23:31 i Allmänt

Idag ringde klockan omännskligt tidigt, 06.00. ZZZZzzzzz! Men bara att kliva upp och göra sig iordning för en dag på jobbet. Det var lite för lugnt där idag...Gjorde inte mycket mellan 07-11. Sen mellan 12 och 15 var jag ute i solen med en brukare^^ Härligt med lite promenad.

Nu är jag hemma och är ganska trött, men jag måste iväg och handla och laga nått gott att äta. Ska tillbaka och jobba i morgon mellan 07-16. Funderar lite på att åka hem till Emil efter der?!

Trött

Publicerad 2010-06-15 22:51:13 i Allmänt

Åkte till Örebro idag med 12.05 bussen för att gå bredvid på jobbet igen.
Det gick bra, hände inte så mycket. Jag tror nog att jag kommer att klara av det sen. Men det kommer nog vara ganska nervöst när jag ska göra allt själv. Imorgon ska jag börja 07.00 Borde nog sova nu om jag ska orka med, fast jag ska bara gå bredvid då också. Fick reda på att det kan bli mycket jobb i sommar, mer än vad jag kanske vill..........Måste ringa och övertala Rebecka att hon ska testa^^

Undrar om jag ska åka tillbaka till Emil imorgon kväll?? Saknar honom redan.
Hoppas det händer nåt skoj i helgen!! ^^

Fixat

Publicerad 2010-06-14 15:59:56 i Allmänt

Nu är jag och hälsar på mamma på KPS^^ Ska snart åka hem.

Nu har jag skrivit på anställningspappren...Nu är jag mer eller mindre fast på sommarjobbet, mer fast tror jag. Men det känns ganska bra. Ska bara lära mig hur allt fungerar så kommer dte nog bli kul. Ska bara skicka iväg det. Idag har det varit lite sol men inte så mycket för att sitta ute...Imorgon kanske.

Ska tillbaka till Örebro i morgon för att gå bredvid på jobbet igen, näst sista gången.

Hoppas Emil slutar jobbet snart, vill veta hur det har varit^^

Familjekväll

Publicerad 2010-06-13 21:14:40 i Allmänt

Idag-söndag.
Emil kom igår natt efter statt.
Mys frukost tillsammans^^

Har nog inte gjort något speciellt idag, lite seg. Kollat på Carinas och Kinas lägenhet, såå stor och ganska fin, lite slitem men stor. Sen har Emil och jag kollat på Herkules filmen, jag tycker den är jättebra som med alla disneyfilmer, hade lite problem att hålla Emil vaken bara, hi hi! Träffade Emma och Alice också, söt unge!

Nu ska vi(familjen i huset) kolla på musikalen Hair Spray, den är bra men det var det nog bara jag och catarina som tycker ^^

Imorgon börjar Emil jobba, vad ska ensama jag hitta på då. Åka till Örebro kanske??

Lördag

Publicerad 2010-06-12 23:51:43 i Allmänt

Vaknade ganska tidigt, ville sova längre men lite svårt när det blev ljust så tidigt...

Sen var jag på ett års-kalas^^ Alice, Emil´s syskonbarn. Supergo, kanske lägger ut en bild på födelsedagsbarnet imorgon. Fina paket fick hon också, av mig och Emil fick hon en ryggsäck som hon kan ha sen när hon börjar på dagis.

Så var det studentbalen här i kristinehamn idag, åkte ner på stan för att kolla lite men tyvärr så regnade det, stackars alla fina klänningar och frisyrer...Jag kunde inte se så många, alla stod ivägen med sina paraplyn. Jag tröttnade ganska snabbt, köpte med mig en kebabrulle och åkte ut till mamma och Stefan. Dom visade mig deras nya husbil, riktigt fin var den!

Nu sitter jag och kollar på nån film som visas på kanal 5, har nog sett den förut. Fick hem Disney klassikern Hekules igår, kanske ska kolla på den, eller tvinga Emil att se den med mig, fast nu är han ute på krogen........Får väl VÄNTA! Suck!

Undrar vad jag ska hitta på imorgon, hoppas inte det blir mer regn.

Studenten

Publicerad 2010-06-11 21:56:54 i Allmänt

Jag kunde inte bestämma mig och jag skulle åka hem till Mikaela eller hem till Josefin men till sist blev det att jag tog bussen till Kristinehamn. Kände mig inte så sugen på fest...Är ganska trött. Inte för att det kanske finns något att göra här men jag skulle hem imorgon så då kunde jag lika gärna åka idag...Kanske blir fest nästa helg istället

Här hemma är det studentdag...Tråkigt för dom att det regnar och är kallt. Det har varit några vagnar som har åkt förbi och studenterna verkar ha superskoj ändå^^ Såå kul med studenten. Så är det bal imorgon, hemsk att ha den dager efter. Ska åka ner och kolla på alla fina studenter och coola bilar, undrar vilken färg som kommer vara vanligast på klänningarna i år, blå kanske...

Skolavslutning

Publicerad 2010-06-11 14:08:54 i Allmänt

Jag idag^^

Det var jättefint i kyrkan. Vårat spex blev bra. Grupp 4´s och grupp 5´s spex var skoj! Faktiskt lite sorligt att många ska sluta nu, hoppas att jag håller kontakten med några! Funderar på att gå på lite avslutningsfest men har två att välja mellan. Eller ska jag kanske åka hem hem...Till Emil men han skulle nog göra annat ikväll...
Jag har alltid så svårt att bestämma mig, jag borde ha någon som gör det åt mig^^

Igår var jag ute och sprang 5km, borde göra det nu också, har precis kollat film och ätat popcorn, mm!

Näst sista dagen

Publicerad 2010-06-10 18:18:10 i Allmänt

Mitt internet är inte det bästa  så det var ett tag sen jag bloggade...
Så har jag varit på introduktion på jobbet 2 kvällar så jag har varit helt slut. Det är på ett gruppboende. Det är så himla mycket jag ska komma ihåg, hur man ska och inte ska göra. Hjälp säger jag bara, det kommer att ta hela sommaren bara att minnas allt. Ska jobba där 4 veckor i slutet av sommaren. Det känns inte helt bra än men jag har 2 dagar till som jag ska få gå bredvid. Sen hoppas jag att jag ska klara det själv.

Idag var näst sista dagen innan skolavslutningen, vi bara klollade så att sppexfilmen fungerade som den skulle, vilket den inte gjorde men det har säkert löst sig till i morgon ^^ Hoppas!

Nu ska jag cykla till ICA och posta ett brev. Sen ska jag springa en runda, om jag kommer runt...Är lite sliten.

Undrar vad jag ska ha på mig imorgon?? Något sommrigt kanske.

Grupp 3

Publicerad 2010-06-07 15:58:40 i Allmänt

Idag fick vi veta vilken grupp vi ska gå i till hösten och jag får gå vidare till steg 2, nivå 3, nuvarande grupp 4^^ Jag är så glad!!! Ska bli kul att göra nåt nytt och få testa på att tolka och åka på praktik. Ska bli härligt men också pirrigt, tänk om jag inte klarar det...Men jag tror att vi blir en toppenklass!

Ikväll ska jag hem till Heléne, där ska vi äta mat och skåla med champagne och äta jordgubbar! Alla i nivån kommer dit, vi ska skåla för att vi klarade det!!!

Jag hatar när mitt internet inte fungarar som det ska, jag kopplas ifrån hela tiden. Kan inte komma in på sidor, inte skriva mail, det bryts HELA tiden. Måste kolla om det är bara mitt eller om det är fel på hyresvärdens också. Kanske min kabel eller dator det är fel på.

Pappa och Susan J har köpt en sommarstuga nu i Varberg, dit kommer jag nog åka när jag är ledig i sommar!!!

Skara sommarland

Publicerad 2010-06-06 17:15:34 i Allmänt

Idag ringde klockan supertidigt, trött men ändå lite pirrig. Jag, Emil, mamma och Stefan skulle tämligen åka till Skara sommarland för att orientera och leka^^ Orienteringen gick ganska bra, men jag hade glömt bort att jag hade så usel kondition...Men dagen var skoj. Nu sitter jag hemma hos mamma och ska snart åka med bussen till Örebro. Jag kommer nog somna på bussen, jag är helt slut. Bara en vecka kvar i skolan. Kommer sakna Emil, hatar att vara ifrån honom.

Emil

Publicerad 2010-06-05 10:43:24 i Allmänt

Igår fick jag äntligen krama om min gosing! Han hämtade mig på busstationen så åkte vi ut till skärgårn´ för att äta mjukglass. Åkte hem till mamma och Stefan för att hälsa på, det var längesen jag träffade dom också.

Sen på kvällen skålade jag med Emils familj att stugan äntligen var färdig, där ute skulle jag och Emil sova.
Till kvällsmat blev det grillat, mm.


Träffade Kristin igår också, vi åt lunch ihop och gick lite på stan. Det var jättetrevligt, vi ses allt för sällan, får vi ändra på!

7 dagar kvar

Publicerad 2010-06-03 21:29:25 i Allmänt

Nu ikväll har jag dammat, dammsugit och torkat golv så nu är det fin fint hemma hos mig^^ Skönt att ha det rent hemma. På torsdagar är det bara dåliga program på tv. Kanske ska kolla på nån film eller krypa ner i sängen och läsa bok, har inte många sidor kvar nu. Måste packa först, ska hem till mamma imorgon. Ska äntligen träffa Emil också!! På söndag ska jag till Skara sommarland, lek och bus! Ska orientera också.

Nu är det bara 7 dagar kvar till SOMMARLOV!!

Bowling

Publicerad 2010-06-03 17:16:03 i Allmänt

Idag hade vi friluftsdag, jag valde att bowla. Det var kul första serien, sen gick det utför. Tur att vi bara spelade i en timme, jag tror inte att jag var helt säms i alla fall ^^

När det var klart åkte jag hem och lagade en supergod lunch. Färsk pasta, en egen pastasås gjord på vitlök, sockerärter, matlagningsgrädde, creme fraiche, salt och peppar. MM!
Sen har jag använt min nya filt, så skönt att sommaren äntligen är här. Har nog fått lite fin färg nu^^

Onsdag

Publicerad 2010-06-02 21:42:19 i Allmänt

Skönt med sovmorgon i morse. Studiebesök på teckenspråkiga kulturskolan, skoj att få veta lite mer vad dom jobbar med där.

Idag fick jag kolla på två filmer där jag tecknar. Den ena var filmad i februari i år och den andra i maj, båda hade samma inehåll. Jag skulle skriva ner vad som vad var bra och mindre bra. Jag var rädd attjag inte hade utvecklats nåt på 3 månader men det hade jag^^ Förstår nästan inte hur jag kunde komma in i nivå fyra från första början...Jag teckande verkligen ord för ord, väldigt svensktpåverkat. Jaja men huvudsaken är att jag har blivit bättre.

Förut följde jag med Clara till Maxi, tar emot lite att handla där. Jag köpte en picknickfilt, jättefin med smultron på. Ska jag ha å mysa på i sommar, redan imorgon kanske.
Så lagade jag en jättegod pasta sås, färsk pasta och ädelostsås med färsk broccoli till. MUMSIGT!

Nu zappar jag mellan Grey´s Anatomy och drömkåken. Drömkåken är rolig, längesen jag såg den och så tror jag att det är säsongsavslutning på grey´s.
Imorgon ska jag bowla mellan 11 och 12.

Stockholm

Publicerad 2010-06-01 21:51:49 i Allmänt

Imåndags ringe klockan 06.20, lite segt att gå upp. 07.30 gick bussen och vi var på väg till Stockholm på klassresa.  Min klass gick en guidad tur i gamla stan, guiden var döv, det var jätteintressant och hon gjorde det verkligen bra! Den andra klassen var på besök i riksdagen, där var jag förra året, inte för skojsigt.
Sen var det lunch. På eftermiddagen åkte vi till Manilla skolan, en skola för döva, hörselskaddade och hörande bran. Jag hade förväntat mig lite mer av besöket. Det blev väldigt kort och inte den bästa informationen. Fast alla var såå trötta så det kanske var lite bra ändå.

Sen åkte vi till vandrarhemmet där vi skulle sova. "Best hostel City" Tror jag att det hette?!

Det var helt ok att sova där en natt, tyvärr så hade vi inget badrum på rummet men man kan inte få allt.

Sen var vi några som tog en sväng på stan och sen letade vi upp en bra restaurang. Jag åt biff med pomes och beasås^^Super gott! Provade rosé vin för första gången, det var faktiskt gott.
 

Idag har vi varit på vasa museet. Jag hatar stora båtar...Men det var ändå  intressant att få en guidad tur, här även på teckenspråk.
Sen åkte vi till Alviksskolan, där går det också döva, hörselskaddade och hörande barn. Det besöket var mycket bättre, vi fick gå runt i skolan, träffa lite elever. På bussresan hem tror jag nog att nästan alla sov, helt slut var jag i alla fall. Men skoj hade jag!

Om

Min profilbild

Caroline

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela