toklin

Tillbaka

Publicerad 2011-10-28 19:26:22 i Allmänt

Nu är jag tillbaka! När Emil var hos mig förra helgen så "råkade" han få med sig min laddare till datorn. Så datorn har varit helt död hela veckan. Stackars mig, jag har försökt att skriva mail och plugga på mobilen, inte det lättaste. Nu är jag i Linköping, vi ska gå till affären. Ska försöka skriva en sammanfattning över min vecka lite senare.

Fredag

Publicerad 2011-10-21 16:33:34 i Allmänt

Åkte till jobbet klockan 8 idag. Fick en ett uppdrag som skulle vara på USÖ men när vi kom dit så kom ingen brukare...tråkigt! Satt med lite i bildtelefon men ingenting gick som det skulle, inget svar, avbrutna samtal...Min handledare fick in ett uppdrag som jag inte kunde följa med på så tyvärr blev det inte mycket av dagen. Fick sluta 12, har massa saker att förbereda inför nästa vecka. Ska läsa 45sidor i en psykologibok...Lära mig hästteori...och lite annat...Puh! Å jag som trodde att jag skulle slippa att plugga, nä skojar bara, vet att man måste förbereda sig inför tolkuppdrag men psykologi...jaja.

Nu har jag storstädat och bytt gardiner^^

Ska åka och handla för snart kommer Emil!



Vad ska ni göra i helgen?

Seg i kolan

Publicerad 2011-10-20 21:53:43 i Allmänt

Idag har jag genomfört mitt första bildtelefonsamtal! Det gick hyffsat, min handledare fick hoppa in och taltolka lite men annars gick det bra. Var inte så läskigt som jag hade tänkt mig så nu blir det mer sånt! Vid ett annat samtal blev det lite kaos med skrattanfall... Härliga handledare!!

Tyvärr så blev mitt uppdrag på försäkringskassan inställt, hade varit skoj att se hur det går till där. Gjorde ett utvecklingssamtal i stället. Det blir bara roligare och roligare det här efter varje uppdrag jag har och det känns som att jag har valt rätt yrke men när jag kom hem idag var det helt stopp i hjärnan, hamnade på soffan och jag gjorde ingenting fram till klockan 19 för att laga mat och nu sitter jag åter i soffan. Skönt att jag slutar 14 imorgon, skönt med helg så jag kan vila ut mig till en fullsmäckad vecka.

Imorgon kommer Emil! Mys!


Mina handledare näst intill älskade mina kladdisar^^

Kladdisar

Publicerad 2011-10-19 22:05:16 i Allmänt

Dessa godingar ska med till "jobbet" imorgon. Hoppas att mina handledare tycker om dom!

Jag kan

Publicerad 2011-10-19 20:32:21 i Allmänt

Idag hade tre uppdrag, jag tolkade på två. Den ena tolkade jag så gott som ensam! Jag fick beröm av min handledare, hon tycker att jag ser så lugn ut när jag tolkar och att jag ahr bra lösningar^^ Tänk att jag faktikskt kan! Sen på eftermiddagen gick det väl lite sådär...Ett fackligt möte på en arbetsplats. Massa infortmation, siffror, datum och namn pluss läst text. Det var inte det lättaste men jag är nöjd över att jag provade.

Imorgon ska jag ha litet möte med mina handledare och få nästa veckas schema. Jag tycker att det skulle vara mysigt att fika under det mötet så nu bakar jag en kladdis!

Flexibel

Publicerad 2011-10-18 22:33:38 i Allmänt

Har fått en rundvandring på tolkcentralen idag. Träffat MASSA folk com jag inte minns namnet på...Och en massa information . Fick vara med i bildtelefon en stund sen var det dags att åka hem och äta mat innna kvällsuppdraget. 30 minuter innan jag ska träffa dom som jg skulle följa med så ringer en av dom och säger att deras uppdrag har blivit avbokat men att jag kunde få följa med några andra. Vilket var helt ok för mig. Gäller att vara flexibel när man ska jobba som tolk^^

När jag kom hem så låg det äntligen en paket i min brevlåda! Lejonkungen! Äntligen, som jag har väntat. Så nu blir det film tajm till helgen. Tvinga Emil att komma på lejonkungen^^

Imorgon blir det full rulle med många uppdrag!

...

Publicerad 2011-10-17 11:18:36 i Allmänt

Jag ställde klockan på 10.30 igår. Trodde inte att jag skulle sova så länge men helt plötsligt ringde klockan, alltså 10.30. Behövde nog sova ut. Idag mår jag inte toppen, känner mig slö och har ont i huvudet, ingen bra första dag på praktiken. Ska duscha och sen väljaut någon fin svart tröja att ha på första "arbetsadagen"

Ska bli spännade att höra vad alla andra hade för första uppdrag^^

Slutprov

Publicerad 2011-10-16 22:12:39 i Allmänt

För några veckor sedan bad Ann-Louise mig att komma upp till Stockholm och stå modell för hennes slutprov i skolan och absolut ville jag det. Så i igår förmiddag tog jag tåget till Stockholm. Spänd och förväntansfull, hade fått en liten vink om "snöleopard" (!?) Igår kväll provsminkade hon mig och en tjej till. Sen när det var dags att sova så ville ingen sova på en tunn madrass på golvet så vi hamnade alla tre i 120cm sängen. Det gör jag inte om!! Kristin sov gott hela natten snarkade och hade sig men jag och Ann-Louise fick dela på 50cm...Vaknade var 10 min och tittade på varandra och suckade och försökte somna om...Jaja, när klockan var 05.30 ringde klockan och det var dags att kliva upp. Så seg, mörkt och det kändes som mitt i natten men det var bara att klä på sig och
ta t-banan till skolan. Där väntade speglar, fotograf, massa andra som skulle bli sminkade och hårstylister...Lite pirr i magen. Drömmer ju lite om att bli modell så det var super skoj! Först skulle jag få mitt hår fixat. 

  

Sen vaar det dags för Ann-Louise att göra sitt jobb^^
Steg 1


Sen om det coola!

Miau!

Kände mig så fin och vacker. Så var det dags att bli fottat. Vet inte hur dom blev, hoppas jag får dom sen. kan vara första bilden i min portfolio^^
Make up artist- Ann-Louise Blomquist
Hårstylist- Jennifer Blad


Sen när löshåret skulle bort så fick jag lite separationsångest. Mitt hår blev bara som en liten stump^^
När allt var färdigt gick vi och åt en välbehövlig pizza. Sen tåget hem till Örebro. Nu ska jag sova, är såå trött.

Imorgon startar praktiken men inte fören 12.30 så jag ska sova tills jag vaknar!

No more schoole...

Publicerad 2011-10-14 15:58:49 i Allmänt

...på fyra veckor i alla fall^^ Ska bli väldigt skönt att få göra annat. Se om det man lärt sig i skolbänken också gäller ute i verkligheten!

Nu ska jag äta en tallrik med gröt och cykla iväg å träna. Blir ett pass med skivstång 45min och spinning i 45min. Kommer säkert vara helt slut men så ska det va. Så finns det en godispå se som väntar på mig här hemma. Lite belöning ska jag väl få^^

Hej då alla fina, hoppas ni får en toppenpraktik!

Annan dag

Publicerad 2011-10-13 17:42:24 i Allmänt

Det hjälpte visst inte att var modig för nu är musiken tillbaka...Förhoppningsvis inte fram till 22 ikväll.
Idag var det en helt annan dag, tänk vad lite solsken kan göra. Idag gick det till och med bra på tolklektionen^^
Hade nog bara en liten dipp igår.

Håller på med tvätten, gillar inte att behöva springa upp och ner, upp och ner. Hade världens berg av tvätt, kommer nog tyvärr inte hinna få allt torrt till klockan 19 och jag ogillar ännu mer när det hänger tvätt i hela lägenheten. Tänkte försöka storstäda lägenheten imorgon!

Imorgon åker alla iväg till sina praktikplatser men jag blir kvar. Kommer kännas tomt att inte träffa vännerna på 4 veckor. Snyft! Kanske tar tåget till Stockholm över en helg å bor med Stina^^ Angelica som också är kvar här kommer jag förhoppningsvis också träffa.

Modig

Publicerad 2011-10-12 22:09:48 i Allmänt

Nu var jag modig^^
Jag marscherade bort till grannen och plingade på!
Nu fick det vara nog med den höga musiken!! En kille öppnade och var så trevlig...
Men nu är det tystare i alla fall! Så nu kan jag kanske somna^^

This is you life, and it´s ending one minute at time

Publicerad 2011-10-12 21:24:57 i Allmänt

Lite dramatiskt kanske men det idag var ingen bra dag. Eller jo fram till lunch, sen gick det mest utför. Tolklektionen gick nog inte alls, ville mest bara gråta tyvärr. Hoppas det blir bättre på fredag för med den känslan som jag hade då vill jag inte ta med mig ut på praktiken. Tjuvstartade min praktik redan idag på förmidagen, följde med och auskulterade. Skoj Skoj!

Kom hem efter skolan och blev ännu mera nere och ensam. Allt är bara fel! Kanske är hösten men jag brukar ändå gilla hösten. Förut gick jag till ICA bara för ha något att göra. Ha ha! Buhu!

Igår när jag var på tolkcentralen var det någon som sa "För varje dag som går, så närmar vi oss våren"
Jag gillar hur hon tänker! Vår!! Nej men jag får väl göra det bästa av det man har nu. Hmm... Snart är det helg i alla fall och då åker jag till Ann-Louise en sväng^^

Handledarträff

Publicerad 2011-10-11 15:58:57 i Allmänt

Tog nya skolkort idag, dom förra blev tydligen inte så bra. Och vi som fick höra att vi var dom snyggaste och att vi skulle hamna på första sidan(?)

Idag kom (nästan) alla handledare till skolan. Det var riktigt skojsigt. Mina handledare är toppen mysiga. Kommer få det bra under min praktik. Ska få följa med redan imorgon på ett uppdrag. Spännande värre!

Nu blir det en tallrik gröt och sen cykla bort till tolkcentralen för bildtelefon praktik. Uj Uj!!

Helgen i Linköping

Publicerad 2011-10-10 22:21:49 i Allmänt

Jag slutade lite tidigare i fredags. Stressade hem och hämtade väskan för att rusa till tåget som skulle tag mig till Linköping!

Emil hämtade mig på stationen och så åkte vi och handlade på Maxi. Hjälp vilken tid det tog...
Hem och laga tacos!


Vi ställde klockan på 10.00 och radion på P4. Melodikrysset^^ Det var jättemysigt!
Å bäst var vi också, nästan. Vi ringde till Emils farmor och farfar för att hjälpas åt med några sen skickade vi in^^
En tur på stan med Vietnamesisk lunch och jag shoppade tyvärr bara ett par strumpbyxor, hann inte mer men det var kanske bra för plånboken. Hem och fixa inför inflyttningsfesten. Vi städade, Emil gjorde goda snittar och välkomstdrink och jag bakade!




* Ett paket oreokakor
* 100 gram Philadelphia ost
* 100 gram vit choklad
* Valfritt strössel
* Grillpinnar
Mosa oreokakorna fint. Blanda ihop smulorna med philadelphia osten lite i taget tills du kan rulla bollar.
Ställ in i kylen. Smällt cholkladen.  Doppa ena änden av grillpinnen i chokladen och sen fäst en av bollarna och in i kylen. Doppa sedan bollarna i chokaden och strö på strösslet. In i kylen. Servera!


Det blev helt otroligt gott. Ska jag helt klart göra igen.
Sen blev det utgång. En skojsig kväll.

På söndag blev det mysfrukost till filmen Thor. Den var lite sådär tyckte jag.
Sen en långpromenad runt om i Linköping. Kom fram till ett litet berg/kulle som det fanns ett kafe på. Helmysigt med varsin kaffe och hallon/björnbärs paj och glass att dela på^^


Tyvärr så tar alla mysiga helger slut och det är dags att åka hem...


Imorgon är det handledarträff. Pirr Pirr i magen. Så i morgon kväll ska jag få vara med på bildtelefon på Tolkcentralen!

Muffins

Publicerad 2011-10-05 20:00:02 i Allmänt

Gick och lade mig lite tidigare igår för jag var helt slut, sov nog nästan 9-10 timmar men var fortfarande trött idag. Känner mig inte helt frisk och cry...Hoppas det inte blir värre.

Tränade igår, gick på ett pass med skivstång. Å det känns idag. Imorse kändes det inte så mycket men ju längre dagen gick desto mer kändes det i mina stackars ben...Nu har jag lite problem att sätta mig och resa mig ur soffan^^

Har lyssnat på rapp och hipp hopps musik från min granne HELA kvällen igår och idag, har tröttnat men vet inte om jag vågar gå och knacka på, vad ska jag säga?! "ursäkta men surtanten vill att du sänker musiken" OM det fortsätter så tänker jag nog gå dit.

Om ni inte visste det så har jag massa margarin i kylen som jag måste göra mig av med. Har stekt pannkaka, gjort chokladbollar. Så nu fick det bli en ny variant av muffins^^

Jag hamrade sönder några polkagrisar


Som jag hällde ner i muffins smeten


Tada! Resultatet


Jag har inte hunnit smaka än för nu steker jag köttbullar.
Men dom ska nog förhoppnigsvis smaka bra.
Får bli fredagsfika så klassen får så snällt vänta tills på fredag^^

Måndags bio

Publicerad 2011-10-03 22:08:15 i Allmänt

Här är frisyren som jag testade i lördags. Blev lite ruffsigt men blev ändå nöjd för att vara första försöket^^



Stina och jag bestämde helt plötsligt att vi skulle gå på bio idag. Vi valde Friends with benifits.
 Jag tyckte att Justin och Mila var perfekta för rollerna och gjorde filmen. Den var rolig och romantisk, till och med lite sorglig. Helt klart ett bio besök!

Nu är det dags för sängen och gosekudden. Upp lite tidigare imorgon och plugga.

Stockholms helg nr2

Publicerad 2011-10-02 22:47:28 i Allmänt

Förra helgen var jag och Emil i Stockholm. Vi hade bestämt att vi skulle ha en myshelg bara han och jag! Vi bodde på scandic hotell (tradition). Så hade jag bokat två musikalbiljetter till Romeo & Julia
 Jag tyckte att den var underbart fin! Musiken och sången fick mig att rysa till flera gånger. dansen var var bra och häftig. Själva historien känner jag ju till men det var roligt att dom hade gjort den till en modern tappning. Dock lite för mycket svordommar för min smak. Roligt och sorglig var den också. Hade nog nästan allt som en bra musikal ska ha!

På lördagen var det superfint väder så vi gick på stan och vidare till gamla stan. Mys Mys!




Självklart så kan vi inte gå på stan utan att ta en fika^^


Min fina fina älskade! Du&Jag! 

Hemma hos

Publicerad 2011-10-01 14:46:39 i Allmänt

Igår kom Emil å hämtade mig. Skönt att åka bil hem till Kristinehamn för en gångs skull. Kalas firande hos Emils mamma som har fyllt år. Vi skålade i champagne för både det ena och det andra^^ Jättegod mat och mysigt sällskap med hela "familjen".

Nu sitter jag och ska försöka plugga lite, måste läsa färdigt engelska boken, läsa ett (långt) kapitel i psykologi boken och skriva en minianalys på min taltolkning. Det var det svåraste taltolkningen som jag någonsin försökt mig på...Men nåt bra ska jag väl hitta och skriva om^^

Sen hoppas jag att Emil och jag kan åka till karramellagret, ett måste när man är här hemma.

Hade förväntat mig fint väder idag...Men nähe! Grått och grått!


Har sett en jättesnygg håruppsättning som jag ska prova, köpte små genomskinliga gummisnoddar igår men det kommer mer än säkert inte bli lika snyggt som på bilden...

Vad har ni för helgplaner?

Om

Min profilbild

Caroline

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela