toklin

Jul Jul

Publicerad 2011-12-27 16:57:40 i Allmänt

Så var denna jul över. Den har varit bra men otroligt hektisk. fläng hit och dit, mycket barn och stoj, god mat och fina klappar. Nu behöver jag inte äta Jansson eller choklad förens nästa jul^^
På torsdag åker jag till Sälen, ska bli skoj att komma iväg lite. Träffa lite annat folk och förhoppningsvis åka skidor.
Imorgon blir det en kort sväng hem till Örebro för lite mellandagsrea, tvätt och byte av packning. Hatar att bo i en ryggsäck!!
Nu ska jag åka hem till mor på lite mys!

Linköping

Publicerad 2011-12-19 18:57:58 i Allmänt

Att jag ALDRIG lär mig! Jobbade hela igår från 8-14.30. Skulle med tåget till Linköping 16.17, tänkte att det är långt kvar. Tar bussen in till stan, är gemma 15.20, alltså 45min innan jag MÅSTE gå till tåget. Jag har varken dammsugit, packat färdigt, duschat eller rensat kylskåpet...När klockan är 16.11 tar jag mina 3 väskor och två påsar med packning och julklappar. Springer ner för trapporna, trycker ner sop påsen i närmaste papperskorg och rusar till stationen. Att jag ALDRIG lär mig! Gör inte saker i sista sekunden och nej du har inte gått om tid!
Jag hinner andas på perongen i 2 min innan tåget rullar in. Försöka släpa in mig själv och alla min packning på en ledig plats, utan att knuffa till andra alla med min ryggsäck. Ursäka, ursäkta! Så nära har jag aldrig varit att missa tåget. Men å andra sidan 2 min, jag hade säkert hunnit måla naglarna^^
Snålheten slog till så i stället för att betala 194kr och och åka tåg hela vägen med ett litet tågbyte i Mjölby väljer jag att betala 166kr och byta till buss i Motala (?) Inte alls värt det! För det första var det 75 meter mellan tåg och buss, vet att det inte är en mil eller så men det var jobbigt med alla saker. Så var det en snäll man som frågade om det var någon som skulle komma och möta mig med all packning...
Så det var en helt vanlig stadsbuss som jag skulle åka med. När jag äntligen kommit på bussen läser jag en skylt.
"Resultaten från undersökningsenketen har kommit, det som stör de bussresande mest är när någon tar upp mer än ett säte med sina väskor" Där sitter jag och käms inte det minsta över att jag har okuperat 4 säten...
Men när jag kommit fram till Linköping och träffar min älskade var det värt all stress och slit, skulle göra om resan tusen gånger för att komma i Emils famn!
Har varit en kortis på stan och letat julklappar, det går sakta men säkert i letandet. Nu väntar jag att Emil ska komma hem från jobbet. Här har det snöat hela dagen. Är det snö där ni är?

Trött

Publicerad 2011-12-17 22:21:50 i Allmänt

Ska vi se vad det var som blev gjort från min To Do lista
* Diska
* Packa för hela jullovet (3 veckor)
* Dammsuga
* Slå in julklappar
* Handla julklappar
* Jobba 14-22
* Förhoppningsvis äta och sova
* Hämta tågbiljett

Ska jobba imorgon också, mellan 8-14.30
Hinner göra det sista innan tåget går imorgon.
Kommer ha med mig två väskor och en påse med packning när jag åker, orkar inte dra på allt men men


Vad är det för julväder?! Snöblandat regn och 2+ grader

To do

Publicerad 2011-12-17 10:46:08 i Allmänt

Dagens to do lista:
* Diska
* Packa för hela jullovet (3 veckor)
* Dammsuga
* Slå in julklappar
* Handla julklappar
* Jobba 14-22
* Förhoppningsvis äta och sova




Får se hur mycket jag hinner...Det viktigaste är att jag packar och jobbar!

Vid din sida

Publicerad 2011-12-16 22:38:21 i Allmänt

Kunde jag hitta en mer sorglig film att se i min ensamhet?!
"Vid din sida" är så vacker och fin och ledsam på samma gång!
Behöver nog hämta en bunt med servetter.

"Cause baby there ain´t no mountain high enough
 Ain´t no valley low enough
 Ain´t no river wide enough to keep me from gettin´to you, babe"



Jullov!

Publicerad 2011-12-16 15:51:38 i Allmänt

Idag hade vi julklapps byte. Jag fick en Grön ask med Läkerol, Grönt ljus och Liten Grön choklad bit^^
Nu behöver jag inte äta julmat på ett tag, det var ett fint och gott julbord!
Nu har jag äntligen JULLOV!! Ska bli så skönt med ledigt! Ska jobba lite men sen ska jag göra vad helst faller mig in. Ligga och kolla på julfilmer, läs en bra bok, äta mig tjock på julgodis^^ Förhoppningsvis kommer det snö så att jag kan åka lite längdskidor. Sen bli det att fira nyår i fjällen.



Har (tyvärr) bokat ett träningpass som jag måste gå på. Kanske är bra att hålla igång med träningen nu när jag har börjat...

Besök

Publicerad 2011-12-15 23:06:10 i Allmänt

Idag var dagen... Arbetsförmedlingen var på besök och vi skulle tolka en bit var. Bra att tolka nåt som man inte alls var förberedd på. Vet inte riktigt hur kvalitén på min tolkning blev. Nu vet jag hur det känns att tolka när alla i rummet kan teckenspråk...

Träffade Ann-Louise på stan. Blev lite julklappar handlat, en lång fika på Bara Vara, Mys! Hittade en julklapp som ska med till skolan imorgon, ska börja på L och vara Grön, hoppas jag^^ Vet inte om min är så bra men ska bli kul att se vad alla andra har köpt. Hoppas att ingen hade samma tanke som jag!
Sen gick vi hem till mig. Försöka slå inte lite julklappar med hjälp av experten. God tacos!

Vi skulle precis starta en film när hon kollar när bussarna går. Tydligen så skulle sista gå från karlskoga 21.40, vilket betyder att hon måste åka härifån 20.50. Klockan var nu vid detta tillfälle  20.44 (!) På med skor och jacka och springa till bussen! självklart kom det ett långt tåg vid stationen som vi var tvungen att vänta på. Hon hann med bussen, hade vi varit 30 sekunder senare så hade hon missat bussen. Inte för att det hade gjort något, hon hade gärna fått sova här. Pyamas party^^

Imorgon är det sista dagen för terminen. Julmys med klassen, julklappsbyte och julbord.

10 dagar kvar

Publicerad 2011-12-14 23:04:31 i Allmänt

Nu är det 10 dagar kvar till jul!

Det får bli ett kort inlägg, är så trött.
Midnattsmässa i skolan, gick väldigt bra, bara några små missar, med textläsning, musik, tolkning och inte minst godisregnet. Det var en stackare som fick en hård godis rakt i pannan. Hann hem en stund innna jag skulle iväg till jobbet. Ville inte gå hem själv i mörkret efter jobbet så jag tog cykeln. Var lite halt så jag såg ut som en kärring när jag kom cyklande^^

Imorgon kommer Ann-Louise hit! Skoj skoj!

Lucia

Publicerad 2011-12-13 20:43:39 i Allmänt

Det är 11 dagar kvar till julafton och jag känner inte den minsta julstämningen. Saknar snön, här är bara mörkt och regnigt. Idag är det Lucia, grupp 1 hade som vanligt hand om Lucia tåget, jag var med och dövblindtolkade. Det var klurigt att skuggtolka någon annan, speciellt när det gick snabbt coh när man själv skulle använda sig av andra teckenval. Men skoj var det! Hoppas bara att sångerna kom fram!


Det var inga huvuden som rullade idag^^
Jag blev lite glatt överraskad idag på utvecklingssamtalet. Jag måste inse att jag kan, jag vågar, jag har utvecklats under terminen. Nu kan jag ta jullov och känna mig redo inför nästa och sista läsåret! Ahhh! 17 skol veckor kvar...oj oj oj !

Imorgon har vi i klassen redovisning med kyrka och tro temat. "Midnattsmässa" Kommer bli toppen toppen!

Imorgon kväll ska jag jobba, hade hellre tränat.

Dagens

Publicerad 2011-12-12 19:42:13 i Allmänt

Dagens film citat: "Av med huvudet!"

Lite så känns det i skolan ibland. Man vet aldrig om det man gjort har varit bra eller dåligt. Min punktundersökning på DVD´n var inte så bra. Jag hade nästan förväntat mig att det var något som jag skulle göra om, men hela?! Imorgon har jag utvecklingssamtal...Jag är supernervös, jag har ingen aning om vad dom kommer att säga. Det kanske inte är så bra, har nog lite dålig kolla på mig själv. Självklart vill jag få veta vad jag behöver öva på men jag vill inte vara kass och ligga långt efter dom andra.


Dagns träning: 15 min på löpbandet och 45 min maskiner. Så tråkigt att träna själv.







Ledtråd på citatet
"Måla var ros i rött!"

Julklappar

Publicerad 2011-12-11 17:31:37 i Allmänt

Äntligen har jag kommit igång med julklapps handlandet och det är 13 dagar kvar till jul.  Mamma är helt färdig, pappa så gott som färdig, Emil och Stefan är halvfärdiga. Men har ingen idé till varken farmor eller Rickard.

Jag åker kanske till Linköping nästa söndag och då har jag och Emil några dagar på oss att handla färdigt^^
Sen är det, det roliga kvar, att slå in alla julklappar! Massa papper, snören och glitter!

Julbakning

Publicerad 2011-12-11 11:15:50 i Allmänt

Det  var med blandade känslor igår när mamma och Stefan hämtade katterna. Det kommer blir skönt att få sova hela natten utan att bli väckt, ingen som spyr på mattan MEN det kommer bli väldigt tomt, ingen som kommer och möter mig i dörren, ingen att gosa med i soffan. Jag ville inte sitta ensam hemma så jag tog bussen hema till Stina. Det blev julgodis bak och julmusik för hela slanten^^ Knäck och Mozartkulor (Manelmassa kulor med Noughat i som man doppar i choklad) NAM NAM!

Jag hade tagit med mig filmen Herkules, film och massssssa godis. Var nästan lite svårt att sova med allt socker i kroppen.


Heja Sverige! Sitter och kollar på skidskytte.

Ska snart göra mig klar för en dag på stan. Det är julmarknad i wadköping, kanske finns något fint eller gott att köpa^^

En kaka?! På en torsdag!?

Publicerad 2011-12-08 22:02:39 i Allmänt

Jag vill bara att dagarna ska gå, jag vill ha LOV! Jag tycker inte att dagarna i skolan nu är så värda. Tyvärr.

Var inne hos grupp ett idag, dom ska ha hand om skolans Luciatåg. Och jag ska dövblind tolka så jag var med när dom övade^^ Det var skoj, får se hur det går på tisdag (?)


På eftermiddagen var Annika Östberg på skolan och pratade om sitt liv. Jag visste att hon hade suttit i fänglese i USA men inte nåt om hennes uppväxt. Det var en stark berättelse, allt hon hade varit med om. Tiden i fängelset.



Imorgon ska jag försöka gå och träna efter skolan. Sen på kvällen ska jag ut och äta med Stina och Hanne med flera^^

Botox

Publicerad 2011-12-07 21:59:18 i Allmänt

Jag sitter och kollar på Kalla fakta när dom granskar hur botox används. Fy F*n säger jag bara.
Det är ett gift som sprutas in under huden som ska förlama nerverna från att skicka signaler
till musklerna. Ett snappsglas kan döda hela Sveriges befolkning...Hur bra kan det då vara för en
lilla face?! Jag är så rädd för nålar och biverkningarna så då har jag nog hellre lite rynkor.
Inte nåt jag behöver oroa mig för än på ett tag (Hoppas jag) 

Det värsta av allt är att det testas på möss. Dom sprutar in det i ett 40-tal möss med olika doser för att se hur mycket mössen klarar av innan dom dör. Så ska de plågas med kramer och få andnöd tills deras lilla
kropp inte orkar längre. MEN de som då överlever behövs inte längre så dom stänger de in
i koldioxid kammare... jag ryser när jag ser programmet!

Författarmöte

Publicerad 2011-12-07 21:51:17 i Allmänt

Ikväll har jag varit borta vid universitetet för ett författarmöte. Det var en kille som
heter Christoffer Carlsson som pratade om sina böcker; "Fallet Vincent Franke" och
"Den enögde kaninen" Jag tycker att han verkar vara en bra författare. Han var "bara"
25 år och hade redan skrivit två böcker och var doktorand på stockholms universitet.
Om jag ska hinna med nåt sånt innan jag är 25 så får jag lägga på ett kol^^

Han delade ut några av hans första bok. jag lyckades norpa åt mig en signerad bok.
Hoppas att den är läsvärd. Jag ska nog köpa den andra med kaninen, den fastande jag för.




kattvakt

Publicerad 2011-12-05 17:47:55 i Allmänt

I lördags kom mamma och Stefan med tissarna. De skulle åka till Canarie öarna så jag ska ta hand om katterna.
Mamma, Stefan, Emil och jag åt lunch på Saigon, alltod gott och man får så mycket mat. När vi vinkade hej då till mamma och Stefan så kändes det lite ledsamnt. Jag har inte bott hemma på 4 år men jag saknade mamma efter att de hade åkt...

Emil och jag gjorde inte något speciellt i helgen. Bara myste och åt gott.


I söndags var på O´helga natt på stortorget. Det var ganska fint, i fjol när vi var där var det minusgrader och snö. I går var det nån + grad och regn i luften. Det vaar mysigt att sjunga lite julsånger och lyssna på artisterna.

Det brukar bli ensamt när Emil åker hem men nu har jag två katter som håller mig sällskap. I natt hade jag två kattter i sängen och i morse när jag klev ur duschen satt en i handfatet och en på toalettstolen, båda satt och undrade vad jag gjorde. Den ena har redat tröttnat att bo på 32 kvadrat...MJAU MJAU!




Jag har suttit inne å läst sen klockan 1 idag. Måste komma ut lite. Ska äta en tallrik gröt och sen cykla i väg för ett träningspass!

Fredag

Publicerad 2011-12-02 16:18:21 i Allmänt

Har skrattat åt dom som hade bokat tvättid det 31 november. HAHA det finns inte 31 dagar i november. Så imorse när jag skulle dubbelkolla min tvätt tid. hade planerat att tvätta på fredag efter skolan...Men oj då! det var visst 2.a idag och inte 1:a...Där fick jag tillbaka!!

Nu har jag äntligen blivit färdig med min analys och skickat in den. Det tog ju aldrig slut! 5 sidor lång läsning för mina lärare att ägna helgen åt^^

Nu ska jag upp på stan och se om jag hittar nåt gott inför helgen. Om några timmar kommer busen!

Och skjuts in i ugnen

Publicerad 2011-12-01 21:55:49 i Allmänt

Nu har andra plåtet med muffins åkt i i ugnen. Det lukar jul^^


Julmuffins i fina formar från Lagerhaus

- 50 gram margarin
- 2 ägg
- 2 dl socker
- 3,5 dl (jag använde bara 3dl och det funkade utmärkt)
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk kanel
- rivet skal från en apelsin
- ½ dl apelsin saft
- 2dl vaniljyoughurt

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ihop det smälta margarinet, äggen och sockret
Sikta ner mjölet, bakpulvret och kanelen och blanda
Rör försiktigt ner skalet, saften från apelsinen och vaniljyoughurten.
Häll i valfria fomar
Grädda längst ner i ugnen i ca 20-25 min
 

Om

Min profilbild

Caroline

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela